NOS Nieuws

Zoeken naar huurjacht op IJsselmeer gestaakt, ergste wordt gevreesd

De zoekactie naar de opvarenden van een jacht op het IJsselmeer bij Lemmer is voorlopig gestopt. "Voor de opvarenden wordt het ergste gevreesd", twittert de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM). Hoeveel opvarenden er aan boord waren, is niet duidelijk. Het staat zelfs niet vast welk schip is gezonken.

De Kustwacht heeft contact gehad met een verhuurder van jachten. Die zei dat het vermiste schip mogelijk van hem is. Dat schip zou pas over enkele dagen worden teruggebracht. Hij kon niet zeggen hoeveel mensen er aan boord zouden gaan.

Er is een wrak gevonden, dat is gemarkeerd met een boei. Het zoeken wordt morgen voortgezet als het weer licht is. Nu doorgaan heeft geen zin, gezien de grootte van het gebied en de tijd dat er al gezocht is, zegt de KNRM. De KNRM hoopt dat de opvarende of opvarenden zelf de kant hebben bereikt en zich melden.

Gegil

Rond 17.30 uur meende iemand een zinkend schip te zien en gegil van een vrouw te horen. Nadat dat was gemeld, bleek dat er een huurjacht in die omgeving rond dat tijdstip van de radar was verdwenen.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de politie en de Kustwacht begonnen een grootscheepse zoekactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl