Soldaten van het regeringsleger bij een actie tegen Boko Haram
NOS Nieuws

Doden bij aanslag op sjiitische plechtigheid Nigeria

In Nigeria zijn 21 mensen omgekomen bij een terreuraanslag op een sjiitische processie, zegt een sjiitische leider in de noordelijke stad Kano. De politie kon het aantal doden niet bevestigen.

Een zelfmoordterrorist liet een bom afgaan tussen de deelnemers van de processie van Kano naar Zaria. Tientallen mensen raakten gewond. Een tweede terrorist werd aangehouden voordat hij kon toeslaan. Hij wordt ondervraagd.

Boko Haram

Aangenomen wordt dat de aanslag het werk is van de soennitische terreurbeweging Boko Haram. Die streeft naar de vestiging van een islamistische staat, waarin de sharia-wetgeving geldt. Sjiitische moslims worden als afvalligen beschouwd.

Volgens Amnesty International is de terreurgroep verantwoordelijk voor de dood van 20.000 mensen in zes jaar tijd. Zo'n 2,3 miljoen mensen zijn door de terreur op de vlucht gejaagd.

Met hulp van omringende landen heeft Nigeria Boko Haram het afgelopen jaar in de verdediging gedrongen. De regering waarschuwde gisteren dat de terreurgroep voor het eind van het jaar niet verslagen zal zijn, zoals president Buhari had aangekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl