Hockeyers beginnen HWL met gelijkspel tegen Duitsland

Hockeyers beginnen HWL met 0-0 tegen Duitsland

De Nederlandse hockeymannen zijn het finaletoernooi van de Hockey World League begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Duitsland.

Oranje, dat in augustus in de EK-finale nog met 6-1 te sterk was voor de Duitsers, kwam in de eerste poulewedstrijd in het Indiase Raipur niet verder dan 0-0.

Een strafcorner

Duitsland heerste voor rust en Oranje bleef schadevrij dankzij drie reddingen van keeper Jaap Stockmann.

Nadat de Duitser Fürste was uitgevallen omdat Thierry Brinkman hem keihard met de stick op zijn knie raakte, kreeg Nederland zijn enige kans in de vorm van een strafcorner; die ging door een foute stop volledig de mist in.

Na rust was het duel meer in balans. De kansen bleven schaars en ook met elf tegen tien (de Duitser Windfeder kreeg geel) wist Oranje geen vuist te maken.

Stockmann man of the match

Dankzij zijn knappe reddingen werd keeper Jaap Stockmann na afloop uitgeroepen tot man of the match, maar veel indruk maakte dat niet op de Oranje-doelman. "That's where I stand for in the goal", reageerde hij.

Stockmann doet een 'Van Gaaltje' na Nederland-Duitsland

Zaterdag tegen Argentinië

De andere wedstrijd in de poule van Nederland, tussen Argentinië en India, eindigde in een 3-0 overwinning voor de Argentijnen.

Zaterdag neemt Oranje het in de tweede poulewedstrijd op tegen Argentinië, dat nu koploper is in poule B.