Frank de Boer op het traininsgveld
NOS Voetbal

De Boer verwacht geblesseerde spelers terug in selectie

Frank de Boer zit de komende dagen iets ruimer in zijn spelers. De trainer verwacht dat enkele geblesseerde spelers voor de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle weer beschikbaar zijn.

"We kijken zaterdag of Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Thulani Serero weer helemaal fit zijn om mee naar Zwolle te gaan", sprak hij op het trainingscentrum van Glasgow Rangers, waar Ajax vrijdag nog een keer trainde. "Ik verwacht dat misschien één of twee van deze spelers bij de groep zullen zitten. Het kan dus zijn dat Vaclav Cerny of Donny van de Beek aansluit, of misschien wel allebei.”

Joël Veltman, donderdag in het Europa league-duel met Celtic nog afwezig wegens ziekte, is zondag waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar. De verdediger verscheen vrijdagochtend ook op het trainingsveld.

Twee huurlingen

De Boer treft zondag in Zwolle twee door Ajax verhuurde spelers: Sheraldo Becker en Queensy Menig. "Natuurlijk kijk je ernaar. Misschien kunnen ze voor ons in de toekomst van waarde zijn. Sheraldo is goed begonnen, daarna ging het wat minder. Queensy heeft inmiddels ook veel minuten gemaakt. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar bij PEC krijgen ze nu wel de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen op het niveau van de eredivisie", aldus de trainer op de clubwebsite.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl