Arjen Lubach tijdens de seizoenspresentatie van de VPRO
NOS Nieuws

AVROTROS biedt 'Moltalker' Arjen Lubach excuses aan

AVROTROS doet een donatie van 5000 euro aan KiKa naar aanleiding van het Facebookbericht van Arjen Lubach. Lubach reageerde in dat bericht op de vraag of hij te gast wilde zijn in het AVROTROS-programma Moltalk.

"De kans is klein dat ik ga langskomen. De reden staat hieronder." Lubach presenteerde als bedenker en ontwikkelaar van het programma de eerste twee seizoenen, die toen nog alleen online werden uitgezonden. Voor het derde seizoen werd een andere presentator voor het programma gevonden, omdat Lubach zijn handen vol had aan zijn eigen programma Zondag met Lubach.

Donatie

Lubach schrijft dat er na dat seizoen opnieuw contact zou zijn met de AVROTROS, maar dat dit niet heeft plaatsgevonden. En nu werd hij via de uitnodiging verrast met het nieuws dat het programma doorgaat en zelfs op tv komt. "Niemand van de AVROTROS heeft me van tevoren gebeld en laten weten dat Moltalk eindelijk naar televisie gaat."

Ik kom graag meteen de eerste aflevering, maar alleen als de AVROTROS 5000 euro overmaakt naar KiKa.

Arjen Lubach

Arjen Lubach schrijft dat een vergoeding voor het idee niet zijn insteek is. Hij oppert een andere manier om het goed te maken. "Terugkomend op jouw vraag of ik aankomend seizoen een keer te gast wil zijn, kan ik kort zijn: ik kom graag meteen de eerste aflevering, op 2 januari, maar alleen als de AVROTROS 5000 euro overmaakt naar KiKa."

De AVROTROS kwam op Facebook met een reactie. "Het is natuurlijk ongepast om jou met een standaard mail uit te nodigen voor MolTalk. Excuses hiervoor!". Ook de gevraagde donatie zal worden gedaan. "Die 5000 euro voor KiKa.... Consider it done!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl