Teleurstelling bij Guram Kashia
NOS Voetbal

Vitesse tegen NEC zonder aanvoerder Kashia

"Hij is niet 100 procent fit." Vitesse-trainer Peter Bosz is duidelijk over de inzetbaarheid van aanvoerder Guram Kashia. "En in dit soort duels moet je 100 procent fit zijn." Geen Kashia dus in de derby tegen aartsrivaal NEC, een flinke tegenvaller voor Vitesse. Daar staat wel de terugkeer van Marvelous Nakamba tegenover.

Kashia kampt met een hamstringblessure en is derhalve niet inzetbaar. Middenvelder Nakamba keert terug van een schorsing. "Ik ben blij dat hij weer terug is. Hij gaat ook spelen", laat Bosz al weten. De trainer kijkt uit naar de streekderby tegen NEC, die vorig jaar natuurlijk niet werd gespeeld omdat de Nijmegenaren in de Jupiler League speelden. "Dit zijn geweldige wedstrijden. Iedereen kijkt er naar uit. Zeker ook de nieuwe jongens, die zijn erg nieuwsgierig naar de derby."

Extra lekker

Voor Bosz zelf is het natuurlijk niet de eerste derby. "Ik heb het al een seizoen mee mogen maken, een derby in Arnhem en in Nijmegen. We willen elke wedstrijd winnen, maar deze winnen is natuurlijk extra lekker." En die drie punten moeten er ook komen voor Vitesse, want de grote rivaal NEC staat op de ranglijst verrassend vijfde, twee punten voor Vitesse. "Ze hebben kwaliteit en vastigheid in de ploeg. Ik heb een aantal wedstrijden gezien en er zit een stijgende lijn in", aldus Bosz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl