PSV-trainer Phillip Cocu tijdens het Champions League-duel met Manchester United
NOS Voetbal

Cocu: elke wedstrijd spelen zoals tegen United

PSV-trainer Phillip Cocu wil in de eredivisiewedstrijd tegen AZ dezelfde instelling zien van zijn ploeg als in het Champions League-duel met Manchester United. "Diezelfde gretigheid en discipline. We moeten doordrongen zijn van die manier van spelen", aldus de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met de Alkmaarders.

Cocu vindt dat PSV elke wedstrijd in moet gaan zoals in de Champions League. "Het is die absolute bereidheid om voor elkaar te werken. Iedereen leverde arbeid en zo win je veel duels."

Wij zijn er om hem op te vangen en we proberen hem te steunen.

PSV-trainer Phillip Cocu over Maxime Lestienne

Bij AZ, de nummer negen van de eredivisie, moet PSV vooral oppassen voor Mounir El Hamdaoui en Vincent Janssen, aldus Cocu. "Zij zijn twee belangrijke spelers die de individuele kwaliteit hebben om een wedstrijd te beslissen."

Willems, Lestienne en Narsingh ontbreken

Naast Jetro Willems (knieblessure) en Maxime Lestienne (familie-omstandigheden) trainde PSV ook zonder de geblesseerde Luciano Narsingh en Jorrit Hendrix. Narsingh moest in het Champions League-duel met Manchester United na achttien minuten naar de kant met hamstringklachten en is drie weken uitgeschakeld.

Middenvelder Hendrix heeft last van een stijve hamstring, maar waarschijnlijk zal hij het duel tegen AZ wel halen. Narsingh zal niet op tijd fit zijn.

Cocu verwacht dat Maxime Lestienne, die in korte tijd zowel zijn vader als moeder verloor, volgende week weer in Eindhoven is. "Hij wil zich snel weer op het voetbal richten, maar hij maakt een heel zware periode door. Wij zijn er om hem op te vangen. We proberen hem te steunen."

Maher in de basis?

Door de blessure van Hendrix is de kans groot dat Adam Maher weer in de basis staat. Tegen Manchester United bleef de middenvelder nog op de bank. "Maher maakt een moeilijke periode door. Belangrijk is de manier waarop hij daar zelf mee omgaat. Het is hard werken om daar weer uit te komen", vertelt Cocu, die tijdens de persconferentie wordt weggeroepen door technisch directeur Marcel Brands. Om welk belangrijk telefoontje gaat dit?

Cocu weggeroepen tijdens persconferentie: nieuwe speler?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl