Feyenoord-hooligans hielden huis in Rome
NOS Nieuws

OM eist taak- en celstraffen tegen verdachten Rome-rellen

Het Openbaar Ministerie eist taakstraffen van 100 tot 200 uur tegen vier mannen die zich zouden hebben misdragen tijdens rellen rond de wedstrijd AS Roma - Feyenoord in februari. Ze worden allemaal verdacht van openlijke geweldpleging.

Het OM eist ook drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen twee van de verdachten. Een andere verdachte moet als aan het OM ligt vijf maanden de cel in. De man uit Vlaardingen was eerder veroordeeld wegens openlijke geweldpleging.

De verdachten staan niet terecht voor de vernielingen aan de Barcaccia-fontein. Hier waren geen camerabeelden van en daarom konden er geen verdachten worden aangewezen.

Geen fanzone

De advocaat van een van de verdachten zegt dat de Italianen de organisatie rond de wedstrijd niet op orde hadden. Zo zou er geen 'fanzone' zijn ingericht en zou er niets geregeld voor de Feyenoord-supporters.

Advocaat en OM over optreden Italiaanse politie

De komende vier dagen worden de zaken van alle 44 verdachten door het OM behandeld. De rechter doet later uitspraak. Een van hen wordt ook nog verdacht van poging tot doodslag. Zijn zaak wordt dinsdag behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl