Max Verstappen werkt dit weekeinde in Abu Dhabi de laatste GP van het seizoen af
NOS Sport

Verstappen middenmoot, Mercedes domineert eerste training

Max Verstappen is de afsluiting van zijn debuutjaar in de Formule 1 in de middenmoot begonnen. Op het circuit van Abu Dhabi, waar zondag de negentiende en laatste race van het seizoen wordt gereden, was de Nederlander zeer actief met de Toro Rosso. Verstappen kwam tot 32 rondjes, het meeste van iedereen. Hij zette de twaalfde tijd (1.45,718) neer. Later op de dag staat de tweede training op het programma.

Gunstig

Verstappen is van plan zondag zijn eerste jaar in de koningsklasse goed af te sluiten, met in elk geval WK-punten. De jongste debutant ooit is bezig aan een sterke serie. De laatste zes GP's reed de 18-jarige coureur steeds in de punten. "Er zijn lange rechte stukken, maar ook genoeg bochten. Dat is gunstig voor ons."

In de eerste vrije training domineerden de Mercedes-bolides. Wereldkampioen Lewis Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg voerden het veld aan. Hamilton was met 1.43,754 een fractie (0,141) sneller dan de nummer twee uit het WK-klassement. Rosberg stond de laatste vijf GP's wel op pole. De Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) was goed voor de derde tijd (1.44,500).

Renault-motoren voor Red Bull

Daniil Kvyat (vierde), Sebastian Vettel en Nico Hülkenberg waren de overige coureurs die binnen een seconde van Hamilton bleven. Teambaas Christian Horner van Red Bull bevestigde dat er voor volgend seizoen een motordeal is voor de bolides van Kvyat en Daniel Ricciardo. Naar verwachting gaat het team weer in zee met Renault, ondanks dat de verbintenis eerder dit seizoen werd opgezegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl