René Hake op de bank bij FC Twente
NOS Voetbal

Trainer Hake leeft mee met de Twente-supporters

Sportief gaat het op zijn zachtst gezegd al niet best met FC Twente; de ploeg staat met slechts negen punten op de vijftiende plaats. Afgelopen week kwam daar opnieuw slecht (financieel) nieuws bij. De trainer is dus niet te benijden.

"Ja dat is best lastig", erkent coach René Hake vrijdagochtend voor de afsluitende training. "In die zin dat de resultaten tegenvallen en dan komt deze onrust er nog bij. Maar wij proberen ons nu vooral op het voetbal te richten."

Wij leven enorm mee met de supporters.

René Hake

Natuurlijk is het opstappen van voorzitter Aldo van der Laan, na de gelekte contracten van Twente met investeringsmaatschappij Doyen, niet onopgemerkt gebleven bij Hake en zijn spelersgroep. "Wij leven enorm mee met de supporters en de mensen die nauw betrokken zijn bij de club. Maar voor ons is het heel belangrijk om er naast te stappen. Om ons te richten op hetgeen waar we zelf invloed op hebben", zegt Hake.

Toch praat de trainer wel met zijn spelers over de situatie bij Twente. "Wij informeren ze voorafgaand aan een training wel over de gang van zaken. Daar hebben ze ook recht op. Maar van daaruit werken we gewoon toe naar de wedstrijd van zaterdag tegen Willem II."

En daar krijgt de selectie vrijdagmiddag als het goed is hulp bij door veel supporters van de club. Op social media verschenen veel oproepen om Twente massaal te komen steunen op de laatste training voor de wedstrijd. "Dat kan alleen maar motiverend werken", meent Hake. "De club leeft en is van die mensen. Zo zien ze dat en zo voelen ze dat. Ze komen alleen maar naar de training om ons te steunen. Daar moet je dankbaar voor zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl