Pieter-Jan Postma in actie op het WK Finn
NOS Sport

Zeiler Postma stijgt op WK na goede races

Pieter-Jan Postma kent een wisselvallig wereldkampioenschap. De zeiler in de olympische Finn-klasse wisselt in Nieuw-Zeeland goede en slechte resultaten af.

Op dag vier kende Postma weer een goede dag. In drie races eindigde hij als dertiende, eerste en zesde. Het leverde hem een twaalfde plaats in het tussenklassement op.

Zeiler Postma stijgt in WK-klassement

Dinsdag startte de Finn-zeiler matig; de eerste twee races zeilde hij naar respectievelijk de 27ste en de 29ste stek. Woensdag herstelde hij zich met een vijfde plaats in de derde race, maar donderdag zakte hij weer vijf plaatsen.

Nog hard werken voor een medaille

Om een medaille te veroveren moet de Fries echter nog flink terrein goedmaken in de laatste twee dagen. De Sloveense zeiler Vasilij Zbogar staat tweede op 79 punten, Postma heeft er 104.

Bij de WK liggen vier tickets voor de Spelen voor Rio klaar op de geschoonde lijst. Dertien landen zijn al zeker van olympische deelname. In Rio doen 23 landen mee in de Finn-klasse.

Postma: nog 2 dagen om OS-ticket te halen

Scott een klasse apart

Klassementsleider Giles Scott kan de titel ogenschijnlijk niet meer ontgaan. De Brit leidt soeverein met 27 punten en heeft een straatlengte voorsprong op alle andere deelnemers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl