Liverpool juicht
NOS Voetbal

Liverpool verder, Brugge verliest in leeg stadion

Jürgen Klopp heeft zich met zijn club Liverpool verzekerd van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. Op Anfield waren de 'Reds' met 2-1 te sterk voor Bordeaux.

Liverpool, dat zaterdag met 4-1 Manchester City versloeg, had het lastig met de huidige nummer dertien van Frankrijk. De bezoekers kwamen na ruim een half uur op voorsprong, maar goals van James Milner (penalty) en de Belg Christian Benteke brachten Liverpool nog voor rust op 2-1.

Door de winst is Liverpool niet meer te achterhalen door Bordeaux, dat nu vierde staat in groep B. Het Zwitserse FC Sion verloor met 2-0 bij Rubin Kazan, maar blijft tweede.

Geen fans, enkel stewards op de tribunes van het Jan Breydelstadion bij Club Brugge tegen Napoli

Vanwege de terreurdreiging in België speelden Club Brugge en Napoli in een leeg Jan Breydelstadion. De Belgen, met de Nederlanders Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis, verloren met 1-0 van de al geplaatste Italianen.

Buiten het stadion waren er nog ongeregeldheden. Zo'n tweehonderd Belgische fans wilden toch binnendringen. De groep stak Bengaals vuurwerk af en gooide met voetzoekers.

Directeur Vincent Mannaert probeerde de gemoederen te bedaren, maar brak daarbij zijn pols.

Gelukkig voor de fans van Club verloor concurrent FC Midtjylland met dezelfde cijfers bij Legia Warschau, waardoor de Belgen nog in de race zijn voor een plaats bij de beste 32. Dan moeten zij over twee weken wel winnen op bezoek bij Midtjylland. Ook Legia kan nog tweede worden in groep D.

  • NOS
    Stand groep D
  • NOS
    Stand groep B

Alle uitslagen, standen en statistieken van de Europa League zijn hier te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl