Hans Hateboer in duel met Georges-Kevin Nkoudou

Groningen niet opgewassen tegen Olympique Marseille

FC Groningen heeft in de voorlaatste speelronde van de groepsfase van de Europa League niet kunnen verrassen. Olympique Marseille wees het al uitgeschakelde Groningen in een eenzijdig duel thuis met 2-1 terug.

Groningen kwam voor rust amper van de eigen speelhelft af. Olympique was heer en meester en kwam op 1-0 via Georges-Kévin N'Koudou die gegrabbel van doelman Padt na een schot van Michy Batshuayi gedecideerd afstrafte. N'Koudou raakte ook nog de paal met een kopbal.

Een minuut stilte voorafgaand aan het duel

Groningen scoort na blunder

Kort na rust kwam Groningen met een gelukje langszij: bij een hoekschop van rechts raakte Mendy de bal verkeerd, waardoor Hedwiges Maduro de bal ineens voor het inschieten had. Halverwege de tweede helft legde Johan Kappelhof panklaar voor Remy Cabella, die het buitenkansje niet benutte en naast schoot.

Hans Hateboer hield Groningen daarna overeind door een inzet van de lijn te halen. De Fransen lieten zich niet uit het veld slaan, door die gemiste kans, bleven vol op de aanval spelen en kregen kort voor tijd eindelijk loon naar werken. Matshuayi velde het vonnis met een kopbal waar Padt het antwoord schuldig op moest blijven.