John van den Brom
NOS Voetbal

Van den Brom: elke keer hetzelfde liedje

"Daar staan we weer." AZ is uitgeschakeld in de Europa League en trainer John van den Brom slaakt een diepe zucht. "Elke keer hetzelfde liedje. Het is het verhaal van deze hele Europese campagne: we belonen onszelf veel te weinig."

Na een 1-0 voorsprong verloren de Alkmaarders in eigen huis met 1-2 van Partizan Belgrado uit Servië. Daardoor is de tweede plaats in groep L voor AZ niet meer te bereiken.

"De harde conclusie is dat we niet hebben geleerd in dit toernooi", zegt Van den Brom, die wel vindt dat AZ - wederom - een prima partij heeft gespeeld. "Maar goed voetbal is nog niet voldoende om een goed resultaat te halen, en daar worden we op beoordeeld."

De spelers van AZ druipen af na de uitschakeling in de Europa League

'Hard tegen hard'

Zijn ze bij AZ dan hardleers? "Zo zou je het kunnen zeggen", geeft Derrick Luckassen toe. "De kansen die je krijgt moet je gewoon afmaken. En achterin moeten we gewoon scherper zijn."

De verdediger maakte zich tijdens en na afloop van de wedstrijd bijzonder kwaad over de gelijkmaker van de Serviërs, een vrije kopbal van spits Aboubakar Oumarou. "Dat mag niet. Het is hard op hard. Je moet die bal gewoon winnen. Dit was niets."

"Het is bitter", verzucht Luckassen. "We hadden in deze poule ook gewoon tweede kunnen worden. We hebben het eigenlijk helemaal niet slecht gedaan in de Europa League. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld maar we maken geen goals."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl