NOS Voetbal

Spurs door na kopbal Kane, Lazio schakelt Dnipro uit

Harry Kane was weer eens goud waard voor zijn ploeg Tottenham Hotspur. De spits kopte twaalf minuten voor tijd de 1-0 binnen op bezoek bij FK Qarabag. Door de overwinning gaan de Spurs door naar de volgende ronde in de Europa League.

In dezelfde groep boekte Anderlecht ook een belangrijke uitoverwinning, door AS Monaco te verslaan. Dankzij goals van Guillaume Gillet en Frank Acheampong wonnen de Belgen met 2-0 en pakken ze de tweede plaats over van tegenstander Monaco.

Thuis tegen Qarabag kan Anderlecht het karwei afmaken. Monaco speelt nog in Londen tegen de Spurs.

  • ANP
    Guillaume Gillet (l) krijgt na zijn goal een boks van ploegmaat Olivier Deschacht (r)
  • Pro Shots
    Aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar na het missen van een kans. De spits scoorde niet tegen APOEL

FC Dnipro, de verliezend finalist van vorig jaar, is uitgeschakeld. In Rome werd met 3-1 verloren van het al geplaatste Lazio. Bij de Romeinen was er een basisplaats voor oud-Ajacied Ricardo Kishna. Met een assist had hij een aandeel in de zege. Wesley Hoedt bleef het gehele duel op de bank.

In groep G is ook Saint-Etienne verzekerd van een plaats bij de beste 32 van de Europa League. Een puntje op bezoek bij Rosenborg was daar genoeg voor.

Schalke

Schalke-aanvoerder Klaas-Jan Huntelaar kan zich ook gaan opmaken voor de volgende ronde. Zijn ploeg was in eigen huis met 1-0 te sterk voor APOEL Nicosia. De Duitsers gaan samen met Sparta Praag, dat Asteras Tripolis versloeg, naar de knock-outfase.

Boëtius

Voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtius overwintert met FC Basel. De Zwitserse ploeg had donderdagavond voldoende aan een 2-2 gelijkspel tegen Fiorentina.

Alle uitslagen, standen en statistieken van de Europa League zijn hier te vinden.

  • NOS
    Stand groep J
  • NOS
    Stand groep G
  • NOS
    Stand groep K
  • NOS
    Stand Groep I

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl