Dafne Schippers na goud op de 200 meter
NOS Sport

Schippers niet verkozen tot beste atlete van 2015

Dafne Schippers is niet verkozen tot beste atlete van de wereld in 2015. De ereprijs gaat naar Genzebe Dibaba, zo maakte de IAAF zojuist bekend op een persconferentie.

Schippers, wereldkampioene op de 200 meter en zilver op de 100 meter tijdens de WK, was één van de drie genomineerden voor de prijs. Kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk was de andere genomineerde.

De Ethiopische Dibaba werd in Peking wereldkampioene op de 1.500 meter en verbrak een maand eerder het wereldrecord op die afstand (3.50.07). Ook won ze WK-brons op de 5.000 meter en verbrak ze het wereld-indoorrecord op die afstand.

Bennema

De coach van Schippers werd wel onderscheiden. Bart Bennema kreeg de 'IAAF coaching achievement award'. De 38-jarige voormalige meerkamper wordt geprezen voor het begeleiden van onder anderen talenten als Schippers en Nadine Visser.

Eaton klopt Bolt

Bij de mannelijke atleten werd Ashton Eaton verkozen tot atleet van het jaar. De Amerikaan verdedigde in China zijn wereldtitel op de tienkamp met succes en scherpte bovendien het wereldrecord punten aan. Hij klopte Usain Bolt en Christian Taylor.

Normaal gesproken vindt de verkiezing plaats tijdens het atletiekgala van de IAAF, maar dat feest gaat dit jaar niet door vanwege de dopingproblematiek in de atletiekwereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl