Pgb-houders in de Tweede Kamer toen het over de uitbetaling ging
NOS Nieuws

Stichting PGB Schadeclaim stopt ermee

De stichting PGB Schadeclaim houdt er per direct mee op. De stichting wilde schadevergoedingen eisen voor zorgverleners die niet of te laat betaald kregen voor hun hulp aan patiënten met een persoonsgebonden budget (pgb). De eerste zaak hierover is in hoger beroep afgewezen, dus verder procederen voor andere gedupeerden is ook zinloos, zegt de stichting op de eigen site.

De stichting beriep zich voor het eisen van schadeclaims op een voorbeeldzaak van een gedupeerde zorgverlener uit Franeker. Zij had een rechtszaak aangespannen tegen de Sociale Verzekeringsbank, omdat ze geen salaris had gekregen. Van de rechter kreeg ze gelijk. Maar in hoger beroep verloor ze de zaak alsnog.

Zinloos

De stichting is op basis van juridisch advies tot de conclusie gekomen dat cassatie zinloos is. Gedupeerde zorgverleners moeten nu wachten op staatssecretaris Van Rijn, die bezig is met een compensatieregeling.

De Sociale Verzekeringsbank is sinds begin dit jaar verantwoordelijk voor het uitkeren van het pgb en sindsdien klagen zorgverleners dat ze te laat of niet worden betaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl