AZ-trainer John van den Brom weet dat AZ twee keer moet winnen
NOS Voetbal

Van den Brom: Partizan is niet een ploeg in vorm

Thuis met 2-1 winnen van Athletic Bilbao. In Alkmaar konden ze het eigenlijk niet geloven, op donderdag 1 oktober. En misschien nog steeds wel niet. Want na vier groepsduels is die overwinning nog steeds de enige zege van AZ in de Europa League. Nog een nederlaag en AZ kan een vervolg in Europa wel vergeten. Sterker nog: "Wij moeten sowieso twee keer winnen", beseft trainer John van den Brom.

Eerst maar eens één keer. En dat zal moeilijk genoeg worden, thuis tegen Partizan Belgrado. De uitwedstijd in Servië ging namelijk met 3-2 verloren. "Of er nu extra druk op staat? Nee, ik heb meer het gevoel dat we ons willen bewijzen", zei Van den Brom woensdag op de persconferentie.

Partizan staat momenteel vierde in de Servische competitie en daar haalt de trainer wel vertrouwen uit. "Partizan is een ploeg met een aantal spelers dat individueel het verschil kan maken. Ze zijn gevaarlijk in de omschakeling, maar het is niet een ploeg in vorm", meent Van den Brom.

Mounir el Hamdauoi (r) op de training met John van den Brom

Geen El Hamdaoui

De generale voor het treffen met Partizan was in ieder geval prima voor AZ. Heerenveen werd thuis met 3-1 verslagen, met uitblinker Mounir El Hamdaoui. Maar over die aanvaller kan Van den Brom tegen de Serven nou juist niet beschikken. El Hamdaoui is niet speelgerechtigd. Dabney dos Santos is zijn vervanger. "Niet dezelfde speler natuurlijk, maar wel iemand met aanvallende intenties", aldus Van den Brom.

Die andere aanvaller in uitstekende vorm, Vincent Janssen, is er natuurlijk wel gewoon bij. En hij heeft nog wel vertrouwen in een goede afloop. "Wij hebben gewoon meer kwaliteiten dan Partizan", vindt de spits. "Die moeten we winnen en daarna is niets onmogelijk." Met daarna bedoelt Janssen de laatste groepswedstrijd, uit tegen Athletic Bilbao.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl