Een verpleegkundige bezoekt een cliënt in een aanleunwoning
NOS Nieuws

Meer 50-plussers vinden werk

In de eerste tien maanden van dit jaar hebben ruim 57.000 werkloze 50-plussers een nieuwe baan gevonden. Volgens uitkeringsinstantie UWV is dat bijna 6 procent meer dan in 2014 en maar liefst 40 procent meer dan in 2013.

Dit blijkt uit de Barometer 50-plus die het UWV vandaag uitbrengt. In deze barometer is vooral veel aandacht voor de zorgsector, want een derde van de werknemers in deze sector is 50-plus. Nadat de afgelopen jaren veel banen zijn verdwenen, stijgt het aantal vacatures weer en worden ook meer banen verwacht.

Voor de periode 2017-2020 wordt een stijging van het aantal banen in de zorg verwacht van gemiddeld 6000 per jaar.

WW-uitkeringen

Het aantal lopende WW-uitkeringen aan 50-plussers blijft stabiel op ruim 200.000, bijna de helft van het totaal aantal door het UWV verstrekte WW-uitkeringen.

De arbeidsmarkt voor de zorg kent een grote dynamiek. Er is op dit moment vooral vraag naar middelbaar en hoger geschoolde medewerkers, zoals verzorgend personeel, verpleegkundigen, doktersassistenten en therapeuten.

Aanjager

Doekle Terpstra roept in de barometer op om te investeren in mensen die in de zorg werken. Terpstra is aanjager van het Zorgpact, dat tot doel heeft de zorg te vernieuwen door partijen meer te laten samenwerken. Ervaring is daarbij van onschatbare waarde, zegt Terpstra. "Maar die ervaring moet wel worden gecombineerd met kennis van de nieuwste technologie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl