Victoria en haar man Daniel
NOS Nieuws

Prinses Victoria zegt congres af, maar waarom?

De Zweedse kroonprinses Victoria is plotseling niet komen opdagen bij een congres. Onduidelijk is waarom ze precies wegblijft bij het Global Child Forum in het koninklijk paleis van Stockholm.

In eerste instantie bevestigde een woordvoerder in een Zweedse krant dat de prinses op last van de veiligheidsdienst SÄPO verstek liet gaan. Er zou geen concrete dreiging zijn, maar het werd niet verstandig geacht dat ze op dezelfde plek is als haar vader, koning Carl Gustaf. Hij opent het forum vandaag.

Later nam een paleiswoordvoerder die uitspraak terug. Victoria zou gewoon andere verplichtingen hebben. "We hebben een actieve koninklijke familie en enkele andere leden zijn wel aanwezig. Dit was eerder zo gepland."

Opvallend is dan wel dat in de agenda van het koningshuis gewoon stond dat Victoria haar andere familieleden zou vergezellen. Zij waren allemaal wel aanwezig bij het congres. Ook bij eerdere evenementen van het forum was Victoria aanwezig met haar ouders.

Het dreigingsniveau in het land werd afgelopen week verhoogd van 3 naar 4 op een schaal van 5. Dat zou zijn gebeurd omdat er informatie was dat een IS-aanhanger het land was binnengekomen.

Een woordvoerder van de SÄPO zegt dat de dienst niet gaat over de agenda van de royals. "Het hof maakt een eigen afweging."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl