Na het geweld werd er geprotesteerd door de bewoners van de stad
NOS Nieuws

Mensenrechtencommissie beschuldigt politie Mexico van moord

Mexicaanse politieagenten hebben buitensporig veel geweld gebruikt bij een arrestatie, waardoor vijf mensen om het leven zijn gekomen. Een zesde persoon werd volgens de Mexicaanse commissie voor mensenrechten vermoord.

De politie kwam in januari in gevecht met een groep burgers in een stad in het zuiden van Mexico die het gezag had overgenomen. De regering zei in eerste instantie dat alle slachtoffers gedood waren in een vuurgevecht, maar in lokale media werd al snel gezegd dat er zestien mensen vermoord waren door de politie.

Het rapport van de commissie noemt dat getal niet, maar ondermijnt wel de officiële verklaring van de regering. Vijf slachtoffers zaten in een pick-up toen de politie het vuur op ze opende. Ze hadden geen wapens en hadden hun handen omhoog ter overgave.

Moord

Bij de dood van een zesde slachtoffer was volgens de commissie sprake van moord. Hij werd gedood in een restaurant in de buurt. Volgens de commissie is er geen bewijs dat de man gewapend was of betrokken was bij het vuurgevecht.

Politieagenten worden ook in verband gebracht met de verdwijning van 43 studenten in september 2014.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl