NOS Voetbal

Cocu: we hebben een geweldige wedstrijd gespeeld

Cocu na knap gelijkspel op Old Trafford

"We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Als kerels", zei Phillip Cocu tevreden na afloop van het 0-0 gelijkspel in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United.

PSV had het in de beginfase lastig, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. "We hebben gedurfd te voetballen", had Cocu gezien. Hij loofde de werklust van zijn ploeg. "We zijn tot op de bodem gegaan voor elkaar."

Spelers van PSV na afloop op Old Trafford

In de tweede helft leek het er zelfs op dat PSV misschien drie punten mee kon nemen uit Manchester. "We hadden er nog meer uit kunnen halen", vond ook Cocu. "Op het laatst ontbrak de kracht om nog echt het verschil te maken. Ik ben tevreden met een punt."

PSV is door het gelijkspel in Manchester dicht bij de volgende ronde van de Champions League. Als de Eindhovenaren over twee weken thuis van CSKA Moskou winnen, plaatst PSV zich voor de achtste finales. Ook een punt tegen de Russen kan genoeg zijn, als United verliest in Wolfsburg.

Cocu waarschuwt wel dat het nog niet zo ver is: "De laatste wedstrijd zal ook niet makkelijk zijn."

'Hier teken je vooraf voor'

"We kunnen heel tevreden zijn als team met een punt op Old Trafford", reageerde Luuk de Jong. "In de tweede helft hadden we misschien nog een doelpunt kunnen maken en drie punten kunnen mee kan snoepen. Maar vooraf teken je voor een gelijkspel."

"CSKA wordt zeker geen makkelijke pot", blikte De Jong vooruit. "Maar thuis met het eigen publiek hoop ik goed resultaat natuurlijk."

Zoet hield de nul bij United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl