Zlatan Ibrahimovic terug in Zweden
NOS Voetbal

PSG volgt Real Madrid naar volgende ronde

In groep A van de Champions League heeft Paris Saint-Germain zich voor de achtste finales geplaatst. De Fransen wonnen in Zweden met 5-0 van Malmö FF.

Binnen een kwartier was het al 0-2. Adrien Rabiot kopte raak uit een voorzet van Gregory van der Wiel en Ángel Di María schoot secuur raak na terugleggen door Blaise Matuidi. Jo Inge Berget miste, na een een-twee met Markus Rosenberg en een mooie passeeractie, dé kans op 1-2.

Kort na rust vond ook Zlatan Ibrahimovic het net; hij juichte echter niet in 'zijn' Malmö. Rosenberg faalde vervolgens vanaf elf meter (paal) na een duw van Maxwell tegen Nikola Djurdjic. Daarna liep de kampioen van Frankrijk verder uit dankzij een kopbal van Di María en een schitterende vrije trap van Lucas.

De 7.000ste

De 2-0 van Di María betekende overigens de 7.000ste goal in de Champions League-historie, die 23 jaar geleden begon. De allereerste goal in de opvolger van de Europacup 1 kwam op naam Daniel Amokachi van Club Brugge, die op 25 november 1992 de score opende tegen CSKA Moskou.

Cristiano Ronaldo scoorde tweemaal in Oekraïne

Real Madrid, dat al zeker was van de volgende ronde, won in speelronde vijf met 4-3 bij Sjachtar Donetsk. Na 70 minuten was het 0-4 dankzij goals van Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Dani Carvajal (prachtige krul) en opnieuw Ronaldo, waarmee de Portugees zijn totaal in de Champions League op 84 doelpunten bracht.

In het laatste kwartier wisten Alex Teixeira (met twee treffers, waarvan de eerste uit een strafschop) en Dentinho (met de borst) wat terug te doen, maar meer zat er niet in voor de Oekraïense ploeg.

Stand in groep A na vijf speelronden

ClubPuntenDoelsaldo
1.Real Madrid1311-3
2.Paris Saint-Germain1010-1
3.Sjachtar Donetsk37-12
4.Malmö FF31-13

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl