Bondscoach Remy de Wit en zijn vrouwenploeg.
NOS Sport

Basketbalsters strijdend ten onder tegen Frankrijk

De Nederlandse basketbalsters hebben in hun tweede EK-kwalificatieduel niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Na de verrassende thuiszege op Kroatië van afgelopen zaterdag was Frankrijk een maatje te groot: 52-76.

Een schande was dat niet. De Françaises waren in 2009 Europees kampioen en stonden sindsdien altijd op het podium bij een EK. Ondertussen veroverden ze ook nog zilver op de Olympische Spelen in Londen.

Oranje, dat geen notering heeft op de wereldranglijst, kon niettemin een tijdlang zeer goed mee. Aan de hand van Kourtney Treffers (veertien punten) en Tanya Bröring (elf) bleef de ploeg van coach Remy de Wit tot ver in het derde kwart aardig in de buurt van de opponent. Pas in de vierde periode sloeg Frankrijk het beslissende gat.

Frankrijk gaat na twee speelronden aan de leiding in groep B. Kroatië, dat met 67-55 bij Estland won, en Nederland delen de tweede plaats. De negen groepswinnaars en zes beste nummers twee plaatsen zich voor het EK, dat in 2017 in Tsjechië gehouden wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl