Merkel en Hollande tijdens een gezamenlijke persconferentie in het Elysée
NOS Nieuws

President Hollande wil meer steun van Duitsland in strijd tegen IS

De Franse president Hollande hoopt op meer steun van Duitsland in de strijd tegen Islamitische Staat. Dat zei hij tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Duitse bondskanselier Merkel, na afloop van een korte herdenking van de slachtoffers van de aanslagen op 13 november.

In het Elysée, het presidentieel paleis in Parijs, zei Hollande ook dat hij begrijpt dat Berlijn niet betrokken wil raken bij een militair conflict in het buitenland. De Duitsers steunen nu alleen Koerdische strijders in Irak, maar houden zich buiten de strijd in Syrië.

Merkel onderzoekt de mogelijkheden

Na de aanslagen in Parijs hebben Franse gevechtsvliegtuigen al meerdere doelen van IS in Irak en Syrië aangevallen. Als antwoord op de oproep van Hollande zei Merkel dat Duitsland zou nadenken over mogelijkheden om Frankrijk verder te ondersteunen in de strijd tegen terrorisme.

"Het is onze plicht om na te denken over wat we nog meer kunnen doen om Frankrijk te helpen en we zullen hier snel op reageren."

Merkel en Hollande herdenken de aanslagen in Parijs

Hollande, Merkel en burgemeester Hidalgo van Parijs hebben vanavond de slachtoffers van de aanslagen herdacht op het Place de la République. Op de plek waar al veel Parijzenaren samenkwamen, legden ze bloemen en waren ze een moment stil.

Tijdens de persconferentie in het Elysée stond Merkel nog even stil bij de herdenking. "Het was een zeer emotioneel moment op Place de la République, waar ik één bloem tussen alle andere bloemen heb gelegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl