Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen: jammer dat het seizoen zondag al afloopt

Max Verstappen sluit dit weekend zijn eerste jaar in de Formule 1 af met de Grand Prix van Abu Dhabi. "Het zal interessant worden om een race bij daglicht te beginnen en in het donker te eindigen – een race in de schemering! Het is de perfecte setting voor onze 'laatste schooldag'."

Van Verstappen had het seizoen nog wel langer mogen duren. "Het is jammer dat zondag alweer de laatste race van het seizoen is. Het was mooi geweest als we nog een paar weken hadden kunnen racen. Gelukkig heb ik thuis een simulator", sprak hij op de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Abu Dhabi.

We hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit.

Max Verstappen over zijn debuutjaar

De coureur van Toro Rosso maakte veel indruk in zijn debuutjaar. Verstappen viel eerst vooral op door zijn leeftijd (met 17 jaar werd hij jongste coureur in de Formule 1 ooit), maar al snel ging het alleen nog over zijn enorme racetalent. Zijn inhaalacties betoveren de fans en kenners vergelijken hem met Ayrton Senna en Michael Schumacher.

Zelf blijft Verstappen ongekend nuchter onder alles. "Het is een behoorlijk steile leercurve voor mij geweest. Ik ben heel erg tevreden over mijn eerste jaar, we hebben prima resultaten neergezet. En ik heb ook gewoon veel lol gehad op het circuit. Hopelijk lukt dat ook deze week in Abu Dhabi."

Max Verstappen wacht op zijn kans in de training voor de grand prix in de Verenigde Staten

Tiende

De coureur van Toro Rosso kan zijn eerste seizoen in de F1 nog als tiende afsluiten. Hij heeft 49 punten, evenveel als Romain Grosjean (Lotus) en maar drie minder dan Nico Hülkenberg (Force India). Het circuit ligt de Toro Rosso in ieder geval goed, is de inschatting van Verstappen. "Ook al heeft het circuit lange rechte stukken, er zijn ook veel bochten. Dus dat is goed."

En dan is er nog het ploegenklassement, waarin Toro Rosso kans maakt om de zesde plaats van Lotus over te nemen. "Als we het seizoen zouden afsluiten als zesde, zou dat geweldig zijn. We gaan ervoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl