Louis van Gaal tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV
NOS Voetbal

Van Gaal vergist zich bij eigen quizvraag

Precies tien jaar na de sterfdag van de Noord-Ierse voetballegende George Best was het voor Manchester United-trainer Louis van Gaal tijd om herinneringen op te halen aan een van de beste voetballers uit de geschiedenis.

Op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met PSV was het tijd voor een kleine kennisquiz. Van Gaal vertelde aanwezige journalisten dat hij ooit het genoegen had om tegen Best te spelen. "Maar, ik vertel jullie niet welke wedstrijd dat was..."

Van Gaal: in welke wedstrijd speelde ik tegen George Best?

Om alle journalisten toch een handje te helpen wilde Van Gaal het publiek wel een hintje meegeven. "Die wedstrijd won ik met mijn team."

Van Gaal geeft verkeerde hint

Helaas voor Van Gaal hield zijn geheugen hem voor de gek. Hij voetbalde inderdaad ooit tegen Best, maar winnen deed Van Gaal toen niet.

Op 18 juli 1981 speelde de toen 30-jarige Van Gaal met Sparta een oefenwedstrijd tegen het San Jose Earthquakes van Best. Sparta verloor in Californië met 3-1. Dick Advocaat maakte het enige Nederlandse doelpunt, Van Gaal werd 'man of the match'.

Geniaal en extravagant

Een paar dagen na de wedstrijd tegen Van Gaal maakte Best een wereldgoal in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat hij overleed. Beroemd was de Noord-Ier vanwege zijn genialiteit op het veld, maar minstens zo veel roem verwierf hij vanwege zijn extravagante gedrag buiten de lijnen.

1981: Wereldgoal Best voor San Jose Earthquakes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl