Bandidos-president Ramakers bij zijn arrestatie dit voorjaar
NOS Nieuws

President van de Bandidos in Limburg komt vrij

Twaalf van de dertien verdachten in een strafzaak tegen de Limburgse afdeling van motorclub Bandidos komen vrij. De rechter heeft dat bepaald. Onder de verdachten die vrijkomen, is ook Bandidos-president Harrie Ramakers.

Ramakers werd dit voorjaar samen met een aantal andere motorclubleden opgepakt. Bij de actie waren honderden medewerkers van de politie en justitie betrokken. Op tal van plaatsen werden huiszoekingen gedaan.

Het OM verdenkt de Bandidos onder meer van betrokkenheid bij wapen- en drugshandel. Verder zouden de motorclubleden zich schuldig maken aan intimidatie. De arrestatie van Ramakers was in mei, een paar maanden daarvoor was hij vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij had vastgezeten voor drugs- en wapenbezit.

Voorwaarden

De rechter oordeelt dat de verdachten inmiddels lang genoeg hebben vastgezeten en benadrukte dat de zaak nog lang gaat duren. Aan hun vrijlating zijn wel voorwaarden verbonden. Ze mogen hun eigen gemeenten niet uit en mogen geen contact hebben met andere verdachten.

De verdachte die vast blijft zitten, was al eens vrijgelaten maar hield zich niet aan de voorwaarden. Hij is geen lid van de Bandidos.

Motorbendes veroorzaken veel overlast in de provincie Limburg sinds de Bandidos zich daar in mei 2014 vestigden. De Hells Angels verzetten zich tegen hun komst, wat resulteerde in aanslagen en schietpartijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl