NOS NieuwsAangepast

Oorlogstaal van Noord- en Zuid-Korea

Noord-Korea heeft uren na het begin van een militaire oefening door Zuid-Korea gedreigd met een heilige oorlog. Daarbij kan volgens de minister van Defensie het kernarsenaal worden ingezet.

De Zuid-Koreaanse president Lee zei even daarvoor dat zijn land meedogenloos zal toeslaan als Noord-Korea weer aanvalt. Lee zei ook dat het een vergissing is geweest om te denken dat geduld vrede met Noord-Korea zou brengen.

De Zuid-Koreaanse president volgt de grootscheepse militaire oefening in een militaire post in de buurt van de grens met Noord-Korea. Bij de oefening zijn de land- en luchtmacht en de marine betrokken.

Gematigde reactie

De autoriteiten in Noord-Korea reageerden eerder vandaag nog beheerst op die nieuwe oefeningen. Vanuit Pyongyang kwam kritiek op de manoeuvres, maar de toon was voor Noord-Koreaanse begrippen gematigd.

Het staatspersbureau sprak van Zuid-Koreaanse oorlogshitsers, die erop uit zijn om het noorden te provoceren, maar er werd niet gedreigd met een militaire reactie. Dat gebeurde maandag wel, toen Zuid-Korea een schietoefening aankondigde bij het eiland Yeonpyeong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl