Roda JC is na de aandelenverkoop uit de schulden
NOS Voetbal

Roda JC verkoopt alle aandelen en is schuldenvrij

Roda JC is uit de financiële problemen. De club draagt alle aandelen over aan Frits Schrouff, eigenaar van een groothandel in oosterse producten. Door de overname kunnen alle schulden worden afbetaald.

De 75-jarige miljonair Schrouff was de afgelopen jaren al nauw betrokken bij Roda JC en stak de club financieel geregeld een handje toe.

Onder andere ADO Den Haag (Hui Wang), FC Utrecht (Frans van Seumeren) en Vitesse (Alexander Tsjigirinski) zijn ook in handen van particuliere aandeelhouders.

Schrouff laat in een verklaring op de website van de club weten dat zijn clubliefde voor Roda JC een belangrijke rol heeft gehad. "Ik vind het belangrijk voor de identiteit, de verbinding en de voetbalknowhow in de regio dat Roda JC financieel een stabiele club vormt."

Kerngezond met mooie perspectieven

"Vanzelfsprekend zijn wij zeer verheugd over dit nieuws", laat Wim Collard, algemeen directeur van de club uit Kerkrade weten. "Dankzij deze financiële injectie kunnen we straks een kerngezonde club worden."

Geldschieter Frits Schrouff op de tribune bij Roda JC
Roda JC is uit de schulden

Collard ziet met de opbrengst ook de rust op en rondom de club terugkeren. "Het is geweldig dat we nu ook een oplossing hebben gevonden voor het negatieve eigen vermogen waar we al jarenlang mee te kampen hebben."

Opvolger Nol Hendriks

Met de financiële injectie van Schrouff heeft Roda JC een opvolger gevonden voor Nol Hendriks, die jarenlang de geldschieter was in Kerkrade. Mede door bestuurlijke ruzies kwam een einde aan zijn periode bij de club.

In 2014 was Hendriks voor het laatst bereid geld in de club te steken, maar alleen op voorwaarde dat zijn bemoeienis een breed draagvlak kreeg. Dat gebeurde niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl