Stephen Curry

Golden State Warriors pakt record

Golden State Warriors heeft het record van beste seizoensstart alleen in handen. Tegen Los Angeles Lakers werd de zestiende overwinning op rij geboekt: 111-77.

De Warriors nemen het record over van Washington Capitals (1948) en Houston Rockets (1993) die het seizoen openden met vijftien overwinningen. De Rockets bekroonden hun reeks uiteindelijk met de titel.

Curry, kort en krachtig

Aan de hand van Stephen Curry, MVP van het vorige seizoen, liet Golden State er geen gras over groeien. Al in het eerste kwart nam de thuisploeg een ruime voorsprong: 30-11. De Lakers sputterden in de tweede kwart nog wat tegen, maar daarna waren het weer de Warriors die het duel bepaalden.

Curry, die slechts dertig minuten meespeelde, kwam tot 24 punten en zijn ploeggenoot Draymond Green droeg 18 punten bij aan de score. Aan de kant van de Lakers viel op dat Kobe Bryant slechts vier schamele puntjes scoorde.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Indiana Pacers won het duel bij Washington Wizards. De nummer vier van de Eastern Conference was met 123-106 te sterk.

Uitblinker aan de kant van de Pacers was Paul George die veertig punten liet noteren. Maar niet alleen hij was op dreef, zijn ploeg maakte liefst 19 driepunters, wat een schotpercentage van 73,1 procent opleverde.

Het was voor de Pacers de derde overwinning op rij. De volgende tegenstander is Chicago Bulls dat met 93-88 bij Portland Trail Blazers won.