In Minneapolis wordt gedemonstreerd tegen politiegeweld
NOS Nieuws

Blanken in VS opgepakt om schieten op zwarte demonstranten

De politie van Minneapolis heeft drie blanke mannen opgepakt in verband met een schietpartij op zwarte demonstranten. Gisteren vielen in de stad vijf gewonden nabij een politiebureau, waar zwarte demonstranten betoogden tegen de dood van een ongewapende zwarte man door politiekogels.

De politie meldde eerder op zoek te zijn naar drie blanke verdachten in verband met de schietpartij.

Veiligheid

Sinds 15 november, de dag waarop de 24-jarige Jamie Clark door politieagenten werd doodgeschoten, posten demonstranten van de actiegroep Black Lives Matter bij het politiebureau. Na de schietpartij heeft de familie van Clark een oproep gedaan de demonstratie te beëindigen "voor de veiligheid van de betrokkenen".

Maar Black Lives Matter heeft laten weten niet te zullen buigen voor intimidatie. Ze eisen dat de politie een video vrijgeeft van de aanhouding van Clark, die volgens hen handboeien om had toen er op hem werd geschoten. De man stierf een dag later aan de gevolgen van een schot in het hoofd.

Geen levensgevaar

De vijf slachtoffers van de schietpartij op de demonstranten zijn niet ernstig gewond. Ze zouden door gemaskerde mannen onder vuur zijn genomen, nadat de schutters door andere demonstranten waren weggeleid.

In de afgelopen jaren is het debat in de VS over politiegeweld tegen zwarten hoog opgelaaid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl