Feest bij doelpuntenmaker Gary Cahill

Chelsea en Dinamo Kiev doen goede zaken

Het enige wat na vijf speelrondes in groep G van de Champions League zeker is, is dat Maccabi Tel Aviv zijn Europese aspiraties voor een jaar op kan bergen. Chelsea, FC Porto en Dinamo Kiev verdelen de tickets voor na de winterstop.

De Israëliërs verloren in eigen huis met 4-0 van Chelsea en staan nog altijd op nul punten. Het Londense bal werd geopend door Gary Cahill, wiens kopbal nog door de doelman tegen de paal getikt werd, maar in de rebound sloeg hij alsnog toe.

Na de rust scoorde Willian zoals zo vaak op knappe wijze uit een vrije trap en kopten Oscar en Kurt Zouma raak. Namens Maccabi Tel Aviv kreeg voormalig Chelsea-speler Tal Ben-Haim al in de veertigste minuut een rode kaart vanwege een doldrieste trap op de benen van Diego Costa.

Oekraïens succes

FC Porto had een vervolg in de Champions League zeker kunnen stellen, maar de Portugezen verloren thuis met 2-0 van Dinamo Kiev. Andrej Jarmolenko benutte een penalty en Derlis Gonzalez verzorgde de tweede Oekraïense treffer. Bij die goal ging doelman Iker Casillas knullig in de fout.