AA Gent viert feest in Lyon

Gent wint diep in blessuretijd, Zenit blijft winnen

AA Gent heeft in groep H van de Champions League uitstekende zaken gedaan door een 2-1 zege te boeken op bezoek bij Olympique Lyon. De Belgische formatie staat nu tweede in de groep.

Olympique Lyon, in het verleden toch een van de outsiders in de Champions League, had voorafgaand aan het duel pas één punt. In eigen huis begon de nummer twee van de Franse Ligue 1 voortvarend. Al na zeven minuten maakte Jordan Ferri de 1-0.

Gent sleept zege uit vuur

Gent, dat met een 3-4-3-systeem aanvallend aan de wedstrijd begon, gaf zich echter niet gewonnen en kreeg zelfs een aantal kansen op de gelijkmaker. Die 1-1 viel in de 32ste minuut uit een vrije trap met een opvallende voorbereiding. Met twee spelers achter de bal en drie spelers kort voor de bal als afleidingsmanoeuvre, wist uiteindelijk Danijel Milicevic doelman Anthony Lopes te verrassen.

In de tweede helft had Lyon de betere kansen, maar tot een doelpunt leidde dat niet. De wedstrijd leek te eindigen in een remise, maar in de 95ste minuut sloeg Gent toe. Invaller Kalifa Coulibaly was de gevierde man.

Artem Dzjoeba was weer trefzeker voor FC Zenit

Zenit blijft winnen

FC Zenit won voor de vijfde keer op rij in groep H. De Russen waren met 2-0 te sterk voor Valencia en stelden daarmee de groepswinst veilig.

Valencia wilde als nummer twee vooral niet verliezen in Rusland, maar stond al snel met 1-0 achter door een doelpunt van Oleg Sjatov, die de bal bekeken over doelman Jaume Doménech heen wipte.

Na de rust drongen de Spanjaarden wel aan, maar Zenit was veel gevaarlijker. In de slotfase verdubbelde Artem Dzjoeba de voorsprong door een knappe aanval af te ronden met een intikker.

Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld nadat Ruben Vezo met rood van het veld moest vanwege een harde overtreding op Sjatov.