De raket die door Blue Origin de ruimte in werd gestuurd
NOS Nieuws

Amazon-miljardair Bezos laat raket landen op aarde

Het staat 1-0 voor Jeff Bezos tegen Elon Musk. De ruimtevaartpioniers proberen al langer een raket de ruimte in te sturen en vervolgens weer te laten landen. Bezos is het nu gelukt.

Het is een belangrijk moment voor de Amazon-baas en zijn bedrijf Blue Origin. Het hergebruik van raketten komt hiermee dichterbij, zodat de kosten flink omlaag kunnen worden gebracht.

Op dit moment is het zo dat voor elke vlucht een nieuwe raket moet worden gebouwd, wat de prijs van zo'n reis enorm omhoog stuwt. Dat is een belemmering voor grootschalig commercieel gebruik.

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, ook bekend van de Tesla-auto, lukte het tot nu toe niet om een raket na een ruimtevlucht weer te laten landen. In juni ging het zelfs helemaal fout, toen explodeerde een onbemande raket van SpaceX, Falcon 9, kort na de lancering.

Raket spat uit elkaar na lancering

De beide miljardairs reageerden via Twitter op de mijlpaal. Bezos gebruikte het moment om voor het eerst in zeven jaar iets te plaatsen op het platform. Elon Musk (die overigens vaker twittert) feliciteerde Bezos en zijn team, maar kon niet nalaten om ook nog even een scherpe opmerking te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl