De twee piloten aan hun parachute, nadat hun toestel was beschoten
NOS NieuwsAangepast

Rusland bevestigt dood piloot

De Russische legerleiding zegt dat een van de twee piloten van het door Turkije neergeschoten gevechtsvliegtuig is omgekomen. De Russen erkennen dat hij door Turkmeense rebellen is doodgeschoten toen hij zich met zijn parachute in veiligheid wilde brengen. Een commandant van de rebellen heeft verklaard dat beide piloten op die manier zijn doodgeschoten.

De Turkse regering zei eerder vandaag dat er aanwijzingen waren dat beide piloten nog in leven waren. Een regeringsfunctionaris zei dat pogingen in het werk worden gesteld om de piloten uit handen van de rebellen te krijgen.

Het lot van de tweede piloot is onbekend.

De piloten sprongen vanochtend uit hun Soechoj-gevechtsvliegtuig nadat die onder vuur was genomen door Turkse F-16's, en kwamen aan parachutes naar beneden.

Piloten landen aan een parachute

De ondercommandant heeft een verslaggever van persbureau Reuters een stukje materiaal laten zien dat van een van de parachutes afkomstig zou zijn.

In het noorden van Syrië strijden naar schatting zo'n 10.000 Turkmenen tegen president Assad. Afgelopen weekend vluchtten nog zo'n 1500 Turkmenen naar Turkije na Russische bombardementen.

Helikopter

Een Russische helikopter die op zoek ging naar de piloten is ook beschoten en volgens de Russen verloren gaan. Een van de bemanningsleden zou om het leven zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl