Jaap Stam in 1997 voor PSV
NOS Voetbal

'PSV heeft zeker kans tegen United'

Het was PSV dat hem wegplukte bij Willem II. Maar pas bij Manchester United, vanaf medio 1998, brak Jaap Stam internationaal echt door. Morgen staan die twee teams tegenover elkaar in de Champions League.

Stam vult op het totoformulier niet zomaar een 1 in voor United. "Ik denk dat PSV echt kans maakt."

De 67-voudig internationaal baseert zich deels op de heenwedstrijd in Eindhoven (2-1). "We hebben allemaal die wedstrijd gezien. Ze hebben natuurlijk wel een goed team, maar niet in die mate dat ze elke wedstrijd domineren."

"Maar als PSV, dat zag je ook in de thuiswedstrijd, die schroom van zich af kan gooien en ze durven te voetballen, dan kun je ook daar resultaat halen."

Stam over Alex Ferguson en PSV

Net als Stam, diende ook Ruud van Nistelrooij beide clubs. De aanvaller speelde in de periode 1998-2001 voor PSV, waarna hij de overstap maakte naar de Premier League en tot medio 2006 uitkwam voor United.

Van Nistelrooij is woensdag zelf aanwezig op Old Trafford, op uitnodiging van zijn voormalige clubs. "Ik denk ook zeker dat PSV kans maakt. Natuurlijk wordt het niet makkelijk, maar ze hebben thuis bewezen dat ze zich kunnen meten met topteams in Europa." PSV won in eigen huis al van Manchester United en Wolfsburg.

De topschutter van weleer is wel onder de indruk van het werk van Louis van Gaal in Manchester. "Ik kijk met veel bewondering naar de ontwikkelingen. Het is niet hoogdravend en het spel is niet flitsend. Maar ze winnen wel hun wedstrijden en draaien mee bovenaan. Dat is heel knap van Van Gaal."

  • ANP
    Ruud van Nistelrooij juicht nadat hij heeft gescoord voor PSV (2000)
  • AFP
    Ook bij Manchester United scoorde Ruud van Nistelrooij aan de lopende band (2006)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl