Arsène Wenger vindt het niet terecht dat de 2-1 nederlaag tegen Dinamo Zagreb is blijven staan
NOS Voetbal

Wenger stookt vuurtje op in aanloop naar duel met Zagreb

Het zijden Champions League-draadje waar Arsenal aan bungelt kan vanavond door toedoen van Olympiakos of Dinamo Zagreb al breken. Alleen als Arsenal (thuis tegen Dinamo Zagreb) en Bayern München (thuis tegen Olympiakos) de vijfde wedstrijd in groep F winnen, hebben de Londenaren plaatsing voor de achtste finales nog in eigen hand.

Manager Arsène Wenger stookt het vuurtje alvast op, door zijn twijfels uit te spreken over de dopingschorsing van Dinamo Zagreb-middenvelder Arijan Ademi, die na het vorige duel met Arsenal is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dinamo Zagreb won die wedstrijd met 2-1. De speler werd door de UEFA voor vier jaar geschorst, maar de club ging vrijuit.

'UEFA accepteert doping'

"Dat vind ik een vreemde en verrassende regel", moppert Wenger. "De UEFA bepaalt de regel, maar ik ben het er persoonlijk niet mee eens. Je kunt niet zomaar stellen dat ze een gedrogeerde speler hebben opgesteld, maar het resultaat spreekt voor zich."

Wenger gaat een stapje verder. "Eigenlijk betekent dit gewoon dat de UEFA doping accepteert. Maar het is nu eenmaal de regel en die moeten we accepteren. We moeten naar onszelf kijken."

Wenger: met deze regel accepteer je doping, als UEFA zijnde

Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren. En dat weet Wenger ook. De laatste twee wedstrijden in de Premier League wist Arsenal niet te winnen en dus moet de spreekwoordelijke knop om.

"Daarvoor wonnen we vijf duels op rij. Je maakt altijd een mindere periode mee. Het gaat er vooral om hoe je daarmee omgaat", vindt Wenger. "En het klopt dat we afhankelijk zijn van Bayern München, maar dat telt pas als wij zelf winnen. Dus we moeten ons richten op onze eigen wedstrijd."

Vijftien jaar lang overwinteren

Het zou overigens bijzonder zijn als Arsenal na de winterstop niet meer in de Champions League mag uitkomen. Dat gebeurde in het seizoen 1999/2000 voor het laatst. Alleen Real Madrid, dat nu al zeker is van de volgende ronde, is met negentien seizoenen bezig aan een langere reeks.

Vijftien jaar geleden ging het voor Arsenal mis in een groep met FC Barcelona, Fiorentina en AIK. De ploeg van manager Wenger eindigde destijds als derde in de groep. Het ging toen op de voorlaatste speeldag mis tegen Fiorentina, dat in Londen met 1-0 won.

Stand in groep F na vier duels

PositieClubPuntenDoelsaldo
1.Bayern München913-3
2.Olympiakos *96-6
3.Arsenal36-10
4.Dinamo Zagreb33-9

* Het onderling resultaat telt in de eindstand boven het doelsaldo. Olympiakos won eerder dit seizoen met 3-2 bij Arsenal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl