Damil Dankerlu, Leeroy Owusu en Rai Vloet

Doelpuntrijk gelijkspel bij Jong PSV-Jong Ajax

De wedstrijd tussen Jong PSV en Jong Ajax, middenmoters in de Jupiler League, heeft veel doelpunten opgeleverd, maar geen winnaar. Het prestigeduel op het Eindhovense trainingscomplex De Herdgang eindigde in een 3-3 gelijkspel.

In de bijzonder vermakelijke wedstrijd kwam Jong PSV al na drie minuten op voorsprong door een kopbal van Aleksandar Boljevic. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten, want vier minuten later pegelde Aschraf El Mahdioui de gelijkmaker tegen de touwen. Ricardo van Rhijn, de enige ervaren speler op het veld, zag kort voor de pauze zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Hieruit kopte hij de 2-1 voor Ajax binnen.

Onana plaag voor PSV

Kort na rust kreeg PSV een paar aardige kansen, maar telkens weer was keeper Andre Onana het eindstation van de Eindhovense dadendrang. Na een uur wist linksback Sven Blummel hem wel te verschalken na een voorzet van Boljevic.

Spits Sam Hendriks bracht Jong Ajax voor de tweede keer op voorsprong met zijn achtste goal van dit seizoen, maar amper een minuut later kwam PSV opnieuw langszij: Moussa Sanoh verscheen plots oog in oog met Onana, en hij versaagde niet.