Rafael Benítez mag aanblijven als trainer van Real Madrid
NOS Voetbal

Real Madrid: wij houden vertrouwen in Benítez

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft het vertrouwen uitgesproken in trainer Rafael Benítez. Dat maakte hij bekend op een speciaal belegde persconferentie in Madrid.

"Hij heeft alle steun van Real Madrid. We blijven achter de trainer staan", benadrukte Pérez. "Ik begrijp dat de aanhang van Real Madrid boos is, maar we hopen dat iedereen de coach en het team blijft steunen."

Real Madrid kreeg zaterdag in het eigen Bernabéu een oorwassing van aartsrivaal FC Barcelona (0-4), waardoor De Koninklijke na dertien competitiewedstrijden al zes punten achterstand heeft op de Catalanen. Volgens de Spaanse krant Marca zouden een aantal spelers van Real Madrid hun trainer niet serieus nemen.

Maar daar wil de clubleiding niets van weten. "Rafael heeft de kwaliteiten en is nog maar net begonnen met zijn werk hier. Laat hem blijven werken en hij zal zijn doelstellingen realiseren", vervolgde Pérez.

Pérez spreekt vertrouwen uit in Benítez

Ancelotti kreeg ook steun

Dat Pérez het vertrouwen heeft uitgesproken in Benítez, wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk trainer blijft in Madrid. In maart van dit jaar steunde de voorzitter de toenmalige trainer Carlo Ancelotti, die vervolgens twee maanden later werd ontslagen.

Diezelfde Ancelotti heeft zijn mening gegeven over de situatie. De Italiaanse trainer, die momenteel zonder club zit, maakte in Madrid hetzelfde mee. "Natuurlijk was de nederlaag tegen Barcelona een nachtmerrie voor alle fans. Maar het is lastig om te oordelen van buitenaf. Iedere coach heeft zijn eigen ideeën."

"Ik werd bij AC Milan ervan beschuldigd dat ik een team zou samenstellen naar de wensen van voorzitter Silvio Berlusconi. En ook bij Madrid kreeg ik die beschuldigen. Benítez heeft zijn eigen ideeën en het is altijd het beste om te zinken met je eigen ideeën dan met die van iemand anders."

Wenger: Benítez is een uitstekende trainer

Wenger steunt Benítez

Arsenal-trainer Arsène Wenger zou het niet begrijpen als Real Madrid vroegtijdig afscheid zou nemen van hun trainer. Op de persconferentie van Arsenal, een dag voor het Champions League-duel met Dinamo Zagreb, wilde hij graag van de gelegenheid gebruikmaken om iets te zeggen over Benítez.

"Ik spreek mijn steun uit in hem, want hij is een uitstekende trainer. Het zou belachelijk zijn om een trainer nu al te ontslaan", aldus de Fransman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl