Sepp Blatter en Michel Platini
NOS Voetbal

Zaken Blatter en Platini dienen nog dit jaar

De ethische commissie van de FIFA wil nog voor het einde van het jaar met een beslissing komen in de zaken tegen voorzitter Sepp Blatter en vice-voorzitter Michel Platini.

De wereldvoetbalbond maakte bekend dat de tuchtkamer van de ethische commissie de definitieve bevindingen van de onderzoekskamer heeft ontvangen en bestudeerd. Vervolgens is de formele procedure begonnen tegen de voetbalofficials die worden verdacht van corruptie.

Schorsingen

De onderzoekskamer heeft om sancties gevraagd, maar welke dat zijn, onthulde de FIFA maandag niet. Alom wordt verwacht dat het om schorsingen van meerdere jaren zal gaan.

Blatter en Platini, die al een schorsing van negentig dagen uitzitten wegens een dubieuze betaling in 2011, krijgen nog de kans om zich te verdedigen en tegenbewijs in te dienen. De geschorste FIFA-voorzitter kijkt uit naar de zaak, zo liet de advocaat van Blatter weten: "Hij is er zeker van dat hij wordt vrijgesproken als de feiten onafhankelijk zijn beoordeeld."

Platini heeft de ambitie Blatter op te volgen als FIFA-baas, maar hij kan door de schorsing voorlopig niet als officiële kandidaat worden aangemerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl