Prins Charles tijdens een bezoek aan een centrum voor biodiversiteit in Australië
NOS Nieuws

Prins Charles: klimaatverandering een van de oorzaken voor conflict in Syrië

Klimaatverandering is een van de grootste oorzaken voor de gruwelen in Syrië. Dat zegt de Britse kroonprins Charles in een interview met Sky News. Het gesprek werd eerder deze maand opgenomen en wordt vandaag uitgezonden.

Op de vraag of er een direct verband is tussen klimaatverandering, conflicten en terrorisme, zegt Charles: "Absoluut. We doen nooit iets aan de onderliggende oorzaak, wat helaas onze omgang met de natuur is."

Charles ziet in de vijf tot zes jaar durende droogte in Syrië en de daaropvolgende migratie naar steden een duidelijke oorzaak voor het conflict in Syrië. Volgens hem liggen er nog veel grotere problemen op ons te wachten als we niet onmiddellijk actie ondernemen.

Charles: droogte mede-oorzaak conflict Syrië

We doen nooit iets aan de onderliggende oorzaak.

Prins Charles tegen Sky News

Als lid van de Britse koninklijke familie wordt prins Charles geacht zich niet publiekelijk uit te spreken over politieke thema's. De 67-jarige prins heeft echter al vaker gewaarschuwd voor de gevolgen van klimaatverandering.

Charles zal volgende week de openingsspeech geven op de klimaattop in Parijs. Hier proberen 118 leiders samen tot een oplossing voor de toenemende uitstoot van broeikasgassen te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl