De demonstrerende sporters bij het kantoor van de atletiekbond
NOS Sport

Keniaanse atleten bestormen bondsbureau Nairobi

Keniaanse atleten hebben het kantoor van de nationale atletiekbond bestormd. De sporters zijn woest over het falende beleid tegen dopinggebruik. Ze eisen het vertrek van de leiding van de atletiekbond.

De atleten bestormden het kantoor van de atletiekbond in Nairobi en sloten vervolgens de werknemers buiten. "We voeren gezamenlijk actie om het bestuur en management van de atletiekbond op te frissen", zegt de atletenvakbond in een verklaring. "Atleten die serieus bezig zijn met hun sport lopen het risico om geschorst te worden."

Keniaanse atleten zijn het zat en bestormen bondsbureau

Schorsing dreigt

Het Keniaanse antidopingbeleid ligt zwaar onder vuur. Het mondiale antidopingagentschap WADA heeft Kenia bevraagd over het beleid. Het nationale olympisch comité vreest een schorsing. De leiding van de atletiekbond wordt beschuldigd van het laten verdwijnen van positieve testen en fraude. Hoge functionarissen zouden geld uit een sponsordeal met Nike hebben verduisterd.

Een van de vicepresidenten van de atletiekbond, Jack Tuwei, zei tegen het Keniaanse Capital Sport dat ze "deze groep mensen niet herkent". Een andere bestuurder bij de sportbond, Isaac Mwangi, zei tegen hetzelfde medium dat "er geluisterd zal worden naar de klachten".

De atletiekbond van Kenia heeft altijd ontkend dat er is gefraudeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl