Het prentenboek van het jaar: Anton kan toveren
NOS Nieuws

Bibliotheek zamelt boeken in voor vluchtelingen

De openbare bibliotheek in Amsterdam, de OBA, zamelt boeken in voor vluchtelingen. De bibliotheek opent binnenkort op drie opvanglocaties voor vluchtelingen in de hoofdstad pop-upbibliotheken.

Vluchtelingen hebben alles achter zich gelaten en ontberingen doorstaan. Boeken bieden afleiding, ontspanning en steun, en helpen bij het leren van het Nederlands, is de gedachte.

Om genoeg boeken te kunnen aanbieden, vraagt de OBA het publiek om hulp. "Doneer nieuwe en gebruikte prentenboeken, kinderboeken, stripboeken, woordenboeken, boeken over Nederland en de Nederlandse taal en boeken en tijdschriften in het Arabisch, Engels en Tigrinya", schrijft de bibliotheek op zijn website. De laatste taal wordt gesproken in Eritrea.

Persoonlijke noot

Mensen die boeken doneren, wordt gevraagd een persoonlijk bericht in het boek te schrijven om de toekomstige lezers een hart onder de riem te steken.

De OBA wil niet alleen boeken uitlenen, maar ook activiteiten organiseren om vluchtelingen op weg te helpen, zoals voorlezen en helpen bij het Nederlands leren.

Bibliotheken in Groningen zamelden eerder al boeken in voor vluchtelingen. Alle veertig bibliotheken in Groningen deden daaraan mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl