Novak Djokovic

Nu even geen tennis meer voor Djokovic

Een van de beste seizoenen ooit gespeeld door een tennisser zit erop. Nadat Novak Djokovic ook de ATP World Tour Finals op zijn naam heeft geschreven, laat hij weten zijn tennisracket even helemaal opzij te leggen.

"En daar ga ik van genieten", zegt de 28-jarige Serviër. "Ik ben zo gezegend met dit jaar. Het seizoen was bijna foutloos. Haast niks verloren en het jaar op een mooie manier kunnen afsluiten. Daar ben ik erg trots op."

Djokovic won dit jaar zes masterstoernooien en was ook de sterkste op de Australian Open, Wimbledon en de US Open. Gisteren versloeg hij in de finale Roger Federer, van wie hij in de groepsfase nog verloren had.

"Ik was nu meer solide vanaf de baseline en ik serveerde goed wanneer dat nodig was. Daarmee haalde ik mezelf uit de problemen", zegt de Serviër. "Ik maakte ook meer returns. Ik probeer Roger altijd een bal extra te laten slaan."

"Het is een eer om in een rijtje te staan met spelers die geschiedenis hebben geschreven in onze sport. Je gaat dan ook kijken naar waar je vandaan komt. Ik ben mijn team veel dank verschuldigd."

Federer heeft na de finale van twee dingen spijt. "Het was fijn geweest als ik in het begin van de wedstrijd wat beter geserveerd had en zijn tweede service meer had aangepakt. De mogelijkheden daarvoor waren er wel."

De Zwitser gaat verder. "Misschien wilde ik wel te veel. Er waren moment dat ik meer op safe had moeten spelen. Maar het was een goede wedstrijd. Een hoog niveau."

Federer heeft van twee dingen spijt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl