De Franse president Hollande met premier Cameron van Groot-Brittannië
NOS Nieuws

Cameron in Parijs: Britten moeten ook Syrië gaan bombarderen

De Britse premier Cameron wil dat de Britten ook gaan deelnemen aan bombardementen op IS in Syrië. Tot nu toe bombardeert de RAF alleen IS-doelen in Irak. Cameron zei dat hij het Britse parlement later deze week om toestemming zal vragen.

Cameron sprak in Parijs met de Franse president Hollande over de intensivering van de aanpak van IS en versterking van de internationale coalitie. Hollande zei na afloop van het gesprek dat Frankrijk en Groot-Brittannië in het kader van de veiligheid meer informatie zullen gaan uitwisselen. Ook zei hij dat de coalitie de bombardementen op Syrië zal intensiveren.

Cameron wil dat er internationale afspraken worden gemaakt over het delen van passagiersgegevens van vluchten. Cameron sloot de persconferentie af met de woorden: "Nous sommes solidaires avec vous."

Hollande gaat later deze week naar Washington en Moskou om de aanpak van IS te bespreken.

Cameron: 'Ook Britse luchtaanvallen op Syrië'

De twee leiders brachten vanmorgen een onaangekondigd bezoek aan het poppodium Bataclan in Parijs als eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen van 13 november. Ook burgemeester Hidalgo van Parijs was erbij.

De drie stonden stil bij de bloemenzee die nog steeds bij de concertzaal ligt. Daar vielen de meeste slachtoffers van de aanslagen, 89 van de in totaal 130.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl