Brittany Bowe komt over de finish en viert haar wereldrecord
NOS Schaatsen

Bowe scherpt wereldrecord 1.000 meter aan

Brittany Bowe heeft het wereldrecord op de 1.000 meter flink aangescherpt. De 27-jarige Amerikaanse voltooide de race tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City in 1.12,18. Het vorige wereldrecord (1.12,51) stond op naam van Heather Richardson en was pas een week oud.

Bowe kwam in de slotrit in actie tegen Richardson, die gisteren het wereldrecord op de 1.500 meter verbeterde. Op papier leek het een spannende race te worden tussen de twee grote favorieten, maar al vanaf de eerste meters toonde Bowe het initiatief.

Richardson kon geen moment aanhaken en Bowe finishte zodoende met een ruime voorsprong. Richardson noteerde uiteindelijk de derde eindtijd: 1.13,45.

Een race eerder kwam olympisch kampioene Zhang Hong al op het ijs. De vrouw met de snelste ronde in de benen ging voortvarend van start, maar verloor veel snelheid in de laatste bocht. Met 1.12,77 verbeterde ze net niet haar persoonlijke record, maar ze werd wel tweede met die tijd.

Marrit Leenstra eindigde als vierde. De Nederlandse rijdster was 1,75 seconden langzamer dan Bowe en noteerde 1.13,93. Margot Boer (negende) en Sanneke de Neeling (elfde) kwamen niet in de buurt van de toppers.

  • NOS
    Uitslag 1.000 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl