NOS Wielrennen

Van der Poel: op kop rijden, zit in mij

Van der Poel: rustig volgen zit niet in mij

Mathieu van der Poel had het zich nog zo voorgenomen: "Ga gewoon volgen in het begin." Na een knieoperatie leek dat hem in zijn eerste cross van het seizoen het beste. Maar nee hoor, Van der Poel reed direct weer volle bak aan kop van het veld. "Het zit gewoon in mij om aan kop te gaan rijden en dat was heel leuk", sprak hij na afloop lachend.

Dat hij dat tempo niet kon volhouden, deerde hem niet. "In het begin heb ik het misschien iets te gek gedaan. Dat heb ik een paar rondjes moeten bekopen, maar daarna heb ik me heel goed herpakt en daarom kan ik heel tevreden zijn met de prestatie die ik hier lever."

In de laatste ronde vond ik dat de rest echt stil viel

Mathieu van der Poel over de wedstrijd in Koksijde

Afgelopen augustus begonnen de problemen voor Van der Poel, die begin dit jaar wereldkampioen werd in Tabor. Bij een valpartij blesseerde hij zijn knie. Omdat hij daar niet goed van herstelde, ging hij in oktober onder het mes. Vandaag tijdens de wereldbekerwedstrijd in Koksijde maakte hij zijn rentree.

Genieten van het publiek

Na zijn onstuimige start in de Vlaamse kustplaats, zakte hij ver terug. Terwijl Sven Nys en Wout Van Aert om de overwinning streden, knokte Van der Poel lange tijd voor zijn plaats bij de beste tien. Tot de slotfase. Toen bewezen de vele trainingen van de afgelopen weken hun waarde. "In de laatste ronde vond ik dat de rest echt stilviel. Ik kwam makkelijk bij hun in het wiel. Dat gaf mij vertrouwen om over te nemen."

Het bracht hem tot op het podium. Een opsteker voor Van der Poel, die ervan genoot weer voor publiek te kunnen fietsen. "Ik heb de competitie het meeste gemist. Op trainingen is het soms moeilijk op te brengen om alles in je eentje te doen. Het is leuk het aan de wereld te laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl