Horia Tecau en Jean-Julien Rojer
NOS Sport

Rojer bekroont droomjaar met titel in Londen

Jean-Julien Rojer heeft met Horia Tecau de World Tour Finals gewonnen. De Antilliaan was in de eindstrijd met zijn Roemeense partner een klasse beter dan de Roemeen Florin Mergea en de Indiër Rohan Bopanna: 6-4, 6-3.

De op Curaçao geboren Rojer, die sinds 2012 voor Nederland uitkomt, treedt in de voetsporen van Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, die in 1993 en 1998 het eindejaarstoernooi wonnen.

Geconcentreerde indruk

Rojer en Tecau maakten net als in hun vier voorgaande duels in Londen een sterke en geconcentreerde indruk. Ze braken in de openingsgame direct de service van Bopanna en hielden die voorsprong vast om op 5-4 op eigen service de set binnen te halen.

De Antilliaan en de Roemeen, die dit jaar ook de titel op Wimbledon grepen, waren vooral in hun eigen servicegames ijzersterk. Twee weggewerkte breekpunten op 3-2 in de eerste set waren het enige smetje op een verder vlekkeloos optreden van Rojer/Tecau.

"Vooraf voor getekend"

"Dit is een ongelooflijk gevoel", zei Rojer tijdens de prijsuitreiking. "Ik verloor hier de voorbije drie jaar al mijn negen wedstrijden, dat was zuur. Maar als iemand me destijds had gezegd dat ik eerst drie jaar alles zou moeten verliezen om vervolgens bij de vierde keer de titel te pakken, zou ik daar zonder meer voor getekend hebben."

Rojer en Tecau sluiten door hun prestatie het seizoen af als beste koppel van 2015.

Nederlanders in finale World Tour Finals

JaarKoppelResultaat
1978Okker/Fibak (Pol)verlies tegen McEnroe/Fleming (VS/VS)
1979Okker/Fibak (Pol)verlies tegen McEnroe/Fleming (VS/VS)
1993Eltingh/Haarhuiswinst tegen Woodbridge/Woodforde (Aus/Aus)
1995Eltingh/Haarhuisverlies tegen Connell/Galbraith (Can/VS)
1998Eltingh/Haarhuiswinst tegen Knowles/Nestor (Bah/Can)
2015Rojer/Tecau (Roe)winst tegen Bopanna/Mergea (Ind/Roe)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl