Feyenoord viert de 2-0 van Simon Gustafson

Feyenoord naar tweede plaats na ruime zege op FC Twente

Feyenoord heeft een 5-0 zege geboekt op FC Twente, dat er in Rotterdam geen moment een wedstrijd van kon maken en bij vlagen volledig werd overklast.

Na een rommelig begin leverde de eerste echte aanval van Feyenoord een goal op. Van buiten het zestienmetergebied scoorde Simon Gustafson al in de zevende minuut beheerst met de binnenkant van de voet. Met een intikker tekende de Zweed ook voor de volledig verdiende 2-0.

Michiel Kramer besliste het duel met z'n eerste competitiegoal (krachtige kopbal) in De Kuip. Even later schoot Karim El Ahmadi de 4-0 binnen. De voor Eljero Elia ingevallen Bilal Basacikoglu kopte in reguliere speeltijd nog op de paal, maar was in blessuretijd wel trefzeker.

Rood Hölscher

De Tukkers eindigden het duel met tien spelers omdat Tim Hölscher een rode kaart kreeg. Hölscher, die nog geen minuut binnen de lijnen stond, haalde een kwartier voor tijd de doorgebroken Rick Karsdorp neer.

Door de overwinning neemt Feyenoord de tweede plaats over van PSV, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde bij Willem II.